Niškim odbojkašima malo falilo do preokreta, ali ipak poraženi u Ljigu

Izvor: Južne vesti
Autor: M. Jovanović

Gubili su sa 2:0 i 17:14 u trećem setu odbojkaši Niša u Ljigu, ali su uspeli da izjednače i uvedu utakmicu u taj-brejk. Međutim, ovog puta im sreća nije bila naklonjena, pa su nakon 3 uzastopne pobede u Super ligi, sada vezali i dva poraza, jer je 5. set sa 15:12 pripao Spartaku.

Najbolji na utakmici bio je Uglješa Ilić sa 21 poenom, a u niškom timu istakao se i Vladimir Usiljanin; foto: Vanja Keser

I prvi i drugi set tekli su slično: prednost nakupljenu na početku domaći odbojkaši samo su uvećavali i tako stigli do vođstva od 2:0. Međutim, u 3. deonici se raspucao najbolji igrač na meču Uglješa Ilić, a za njim i ostatak niškog tima. Stigao, prestigao i nakupio je Spartak 4 poena prednosti, ali su se gosti ponovo sabrali i, kao i u većini utakmica ove sezone, bili bolji u završnici, za smanjenje zaostatka.

Tako je protekao i kraj 4. perioda igre, samo što su odbojkaši Niša sve do tada jurili minus, u jednom trenutku imali čak i 5 poena zaostatka. Neizvesno je bilo i u taj-brejku, ali su nakon 12:12 igrači iz Ljiga iskoristili grešku gostiju, Marko Marinković je poentirao, a Nikola Milovanović odservirao as, za prvu pobedu svoje ekipe.

Uprkos porazu, Niš je zadržao 4. poziciju, a sledećeg vikenda dočekaće Novi Pazar, aktuelnog osvajača Kupa, koji ove sezone ne zna za poraz.

Link ka originalnom članku