Niški odbojkaši pobedili i Radnički u Kragujevcu

Autor: M. Jovanović
Izvor: Južne vesti

Nakon vicešampiona države Crvene zvezde, odbojkaši Niša upisali su i prvu pobedu na strani, pošto su savladali kragujevački Radnički sa 3:1. Kao i u prošloj utakmici, vodila se žestoka borba na terenu, a Nišlije su mnogo popustile u 3. setu, koji su i izgubile, na sreću bez posledica.

Ponovo je najbolji igrač na utakmici bio Uglješa Ilić, sa 19 poena, a zablistao je i Vladimir Usiljanin sa 17; foto: Vanja Keser

Nanizali su niški odbojkaši 5 poena odličnim završnicama akcija u Kragujevcu i tako stvorili osetniju prednost. Jesu se njihovi protivnici približili par puta na 2 poena zaostatka, ali više od toga nisu mogli, pa je gostima pripao 1. set.

U drugoj deonici se vodila mnogo žešća borba, samo sa obrnutim ulogama, jer su gosti bili ti, koji su jurili rezultat. Kada su ga konačno sustigli, timovi su bili izjednačeni neko vreme, ali su onda greške Kragujevčana, uz odličan blok mladog Alekse Bataka, doneli Nišlijama vođstvo od 2:0 u setovima.

Od sredine treće deonice odbojkaši Niša postali su neprepoznatljvi, s obzirom na to da su domaći uspeli da naprave seriju 13:4 i deklasiraju rivale sa 25:14. I tokom poslednje deonice uglavnom su vodili Kragujevčani, ali su odbojkaši iz “Čaira” pred kraj “dali gas” i napravili seriju od 6:1, što je bilo dovoljno za drugu pobedu zaredom.

Oni se sada nalaze u odabranom društvu sa Vojvodinom i Novim Pazarom, ekipama koje ne znaju za poraz ove sezone, a sem Novosađana su jedini koji imaju maksimalan broj bodova.

Sledećeg vikenda odbojkaši Niša dočekaće Jedinstvo iz Stare Pazove, ekipu koja je do sada pobedila Ribnicu, a izgubila u taj-brejku upravo od Radničkog iz Kragujevca.

 Link ka originalnom članku