Crvena zvezda “pala” u hali “Čair”

Autor: M. Jovanović
Izvor: Južne vesti

Nikakvo “poštovanje” prema aktuelnim vicešampionima države nisu imali odbojkaši Niša, i pored toga što je Crvena zvezda bila favorit na premijernom meču ovogodišnje Super lige, pa je krajnje napeta utakmica u hali “Čair” završena sa 3:1 u korist podmlađenog domaćeg sastava.

Najbolji na utakmici bio je odbojkaš domaćeg sastava Uglješa Ilić sa čak 27 poena; foto: Vanja Keser

Tokom prvog seta bilo je “gusto” i do same završnice vodila se ujednačena borba, a onda su Nišlije iskoristile grešku protivnika i uz as servis mladog Davida Kovača povele sa 25:23.

Zahvaljujući mini-serijama smenjivali su se timovi u vođstvu tokom 2. deonice, ali su ipak više njih imali crveno-beli sredinom seta, stvorivši prednost, koju domaći odbojkaši nikako nisu mogli da nadoknade. Tako se utakmica vratila na egal, a deonica je završena sa 25:20 za Beograđane.

Poen za poen igralo se i tokom 3. dela meča i ponovo su u završnici Nišlije bile smirenije i koncentrisanije. Poentirali su Kovač, Uglješa Ilić i Milan Mijalković, koji je odservirao i jedan as, pa su domaći osvojili set sa 25:22 i vratili izgubljeno vođstvo.

Isti scenario viđen je i u finišu poslednjeg dela: neizvesno i napeto bilo je sve vreme, ali su se opet Nišlije izdigle iznad situacije, a grešku crveno-belih kaznio je Milan Stojković smečom za veliku pobedu na startu najjačeg domaćeg odbojkaškog šampionata.

U sledećoj utakmici, odbojkaši Niša gostovaće Radničkom u Kragujevcu.

Link ka originalnom članku