Odbojkaši Novog Pazara u taj-brejku savladali Nišlije

Izvor: Južne vesti
Autor: M. Jovanović

Od pametnih i lepih poena, do perioda bez ikakvog odgovora na sjajne smečeve aktuelnog osvajača Kupa Novog Pazara, kretala se igra niških odbojkaša u prvom meču četvrtfinala najmasovnijeg takmičenja. Ipak, oni su poraženi nakon taj-brejka, a rezultat utakmice odigrane u hali Osnovne škole “Miroslav Antić” bio je 25:22 12:25 25:20 18:25 6:15.

Najbolji igrač na utakmici bio je Irfan Hamzagić sa 22 poena, a odmah za njim debitant Sofijan Hosni sa 21; foto: Vanja Keser

U početku su Nišlije imale kontrolu nad poenima – kada su dobro organizovali napade osvajali su ih, a kada su grešili uvećavao se saldo protivnika. Najviše zbog servis greški, domaći odbojkaši bili su primorani da jure rezultat, iako ni u jednom trenutku nisu bili u većem minusu. Ipak, nekoliko odluka sudije, uz pametno odigrane poene rivala totalno su izbacile iz koloseka goste, pa su niški odbojkaši sakupili +4, koje su lako pretvorili u prvo vođstvo u setovima.

Nakon pauze, domaćini su neobjašnjivo pali, pa su Pazarci već na početku poveli sa 9:1, Nišlije odgovorile serijom 5:1, ali su i na to imali odgovor aktuelni osvajači Kupa. U novom naletu postavili su 20:9 i previše lako izjednačili na 1:1.

Ponovo je publika u 3. setu gledala one momke iz prvog, koji su jurili rezultat, a onda ga i stigli na 9:9. Uz malo raznovrsniji napad i manje grešaka napravili su domaći solidnu prednost, koju su održavali do kraja i bez problema ponovo poveli. Najveći doprinos u ovom periodu igre dao je debitant u dresu OK Niša i reprezentativac Alžira Slavijan Hosni.

Ipak, više od toga igrači Niša nisu mogli, jer su gosti 4. deonicu relativno lako osvojili i osigurali taj-brejk, u kome je od samog početka bilo jasno da će izaći kao pobednici.

Revanš je na programu sledeće srede, a Niš će za prolaz dalje morati da pobedi i to sa samo jednim izgubljenim setom, a ako se uđe u taj-brejk računaće se koji tim je osvojio više poena u oba duela.

Što se tiče lige, niški odbojkaši će već u petak, 24. novembra, odigrati utakmicu 7. kola, u Kraljevu protiv Ribnice. Njihovi protivnici su u katatrofalnoj formi ove sezone, s obzirom na to da su na poslednjoj poziciji, sa samo jednim bodom, koji su osvojili još u 1. kolu, upravo protiv Novog Pazara. Taj duel je na programu od 19 sati.

Link ka originalnom članku