Odbojkaši Niša prekinuli lošu seriju

Izvor: Južne vesti
Autor: Ljubica Jocić

Pobedom nad ekipom Mladog radnika rezultatom 3:2 niški odbojkaši prekinuli su niz od šest poraza, gde su tri pretrpeli u prvenstvu, a dva u Kupu.

Davide Kovač je upisao 9 poena; foto: Vanja Keser

Niški odbojkaši su dobro počeli meč, preko Stojkovića i Hosnija poveli sa 3:1, ali nisu bili sigurni na servis-liniji što su iskoristili gosti da izjednače. Igralo se poen za poen, ali su Požarevljani bili sigurniji i poveli sa 21:18. Nisu pomogle ni promene da Niš preokrene, pa je Mladi radnik poveo sa 1:0.

Greške Nišlija su obeležile početak drugog seta, a nastavili su da nižu i servis-greške. Mladi radnik je poveo sa 10:6, a u nastavku su domaći igrači pokušavali da stignu zaostatak. U finišu seta gosti su vodili sa 23:19, ali su Nišlije napravile seriju od 6:0, najviše zahvaljujući raspoloženom Iliću, i preokretom došle do izjednačenja u setovima.

U trećem setu Mladi radnik je bio sigurniji i poveo sa 11:4. Gostima je sve polazilo za rukom, dok su odbojkaši Niša i dalje grešili sa servis-linije. Na kraju, Mladi radnik je poveo sa 2:1 u setovima.

Blokovima Tokića i Kovača i greškama rivala Niš je četvrtu deonicu počeo sa 4:1, ali je tajm-aut gostima prijao i brzo su izjednačili i poveli sa 9:6. Neizvesno je bilo u nastavku, a Nišlije su preko Hosnija, Ilića i Bataka u finišu doneli izjednačenje u setovima.

Serijom 5:0 niški odbojkaši su počeli peti set, a uz dva poena Ilića i dva asa Hosnija domaćin je poveo sa 9:1. Pokušavali su gosti da poslednju deonicu učine neizvesnijom, ali Niš je sigurnim poenima stigao do pobede od 3:2.

Posle nepotpunog osmog kola Niš zauzima i dalje četvrtu poziciju, a u narednom kolu gostuje Spartaku u Subotici.


NIŠ – MLADI RADNIK 3:2 (21:25, 25:23, 17:25, 25:22, 15:9)

NIŠ: Tokić 4 (4 bloka), Rakić, Ivković, Ilić 19 (1 as, 2 bloka), Jović (libero), Batak 5 (1 as, 1 blok), Kovač 9 (2 bloka), Milosavljević, Stojković 8 (2 bloka), Mijalković, Đorđević, Hosni 29 (2 asa, 4 bloka).

MLADI RADNIK: Duduj 11, Savić 12, Kovačević 9, Ilić 3, Medan 2, Tonić, Buša, Lončar, Popović 13, Ilić (libero), Jelić, Čupković 16.

Link ka originalnom članku