Odbojkaši Niša i zvanično u Evropi

Izvor: Južne vesti
Autor: S. N.

Odbojkaški klub Niš potvrdio je Evropskoj odbojkaškoj konfederaciji učešće u Čelendž kupu, evropskom takmičenju za koji je plasman izborio osvajanjem 4. mesta u Superligi.

Nišlije u Evropi; foto: Vanja Keser

Na adresu Odbojkaškog kluba Niš, koji je tek završenu sezonu okončao na visokom 4. mestu, stigao je poziv Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) da potvrdi učešće u trećem po rangu takmičenju na Starom kontinentu.

Dobili smo zvanični poziv CEV-a za učešće u Čelendž kupu i odgovorili smo da ćemo se takmičiti jer nam je to i bio cilj nakon dobrih partija ove sezone. Prijava i potvrda se obavlja elektronskim putem – rekao je Dejan Jovanović, predsednik OK Niš.

Nakon prvog i drugog kola ekipe igraju šesnaestinu finala, a svako kolo se igra kod kuće i u gostima.

Registracija po članu tima je 35 evra, osiguranje je 15,5 evra za svakog. Kotizacija je 100 evra, a 160 evra se plaća po utakmici do četvrtfinala. Od četvrtfinala su veće cifre, ali dok dođemo do toga – kaže Jovanović.

Nišlije će takmičenje u Evropi početi od prvog kola Čelendž kupa koje bi trebalo da bude krajem oktobra, a žreb za te utakmice će najverovatnije biti početkom juna.

Link ka originalnom članku