Godina za istoriju Odbojkaškog kluba Niš (infografik)

Autor: Ljubica Jocić
Izvor: Južne vesti

Plasman u Superligu, mesto među četiri najbolje ekipe u državi, pobede nad vicešampionom i prvakom Balkanske lige, dva poraza na svom terenu i nagrada za najbolji kolektiv Niša obeležili su 2015. godinu Odbojkaškom klubu Niš.

Godina uspeha; foto: Vanja Keser

Prva polovina prošle godine donela je OK Nišu prvo mesto u Prvoj ligi i plasman u Superligu posle 38 godina.

Najveći utisak u prošloj godini je dan utakmice sa Starom Pazovom. Bio je to ulazak u Superligu, mnogo publike je bilo prisutno i sve je začinjeno pobedama i čestitkama sa svih strana – kaže Saša Stefanović, trener Niša.

Početak polusezone u Superligi doneo je korak više – nakon 3. kola Nišlije su bile na liderskoj poziciji, a godinu završavaju na 4. poziciji. Imaju 6 pobeda, od toga 5 u 5 setova i 3 poraza.

Drugi utisak su mi taj-brejkovi i neverovatne situacije u kojima smo bili. Protiv Inđije smo gubili 2:1 i 23:19, protiv Partizana 2:2 i 13:10, a protiv Kleka 2:2 i 12:5 i sve smo preokrenuli. Od Novog Pazara smo gubili 2:0 i pobedili sa 3:2 – dodaje Stefanović.

Pored dobrih rezultata, Odbojkaški klub Niš obeležio je i timski duh, ističe trener Nišlija.

Ove godine krasili su nas pobednički mentalitet, karakter i kvalitet momaka da u najbitnijim trenucima izvuku sve iz sebe i nikada se ne predaju. Mislim da je to i vera u sebe njihova najveća pobeda u ovoj godini – kaže Stefanović.

Dogovor pravi rezultate; foto: Vanja Keser

Pohvale stižu sa svih strana, kaže Stefanović, koji dodaje da već pristižu ponude drugih klubova za igrače OK Niša.

Prezadovoljan sam. Trenutni plasman je van svih očekivanja i bilo bi lepo da tu ostanemo. Momci su pokazali da su zasluženo tu gde jesu i da sam siguran da će probati makar da se tu i zadrže – smatra Stefanović.

Igrači OK Niša su tokom polusezone dobijali pohvale za učinak, kapiten Predrag Pržić bio je igrač oktobra, u idealnim postavama kola bili su Milan Stojković, DarkoAngelovski, Strahinja Kuburović,Nemanja Opačić

Timski duh krasi OK Niš; foto: Miroslav Lavrenčić

Istakao bih tim koji su igrači formirali u kom svaki put drugi igrač iskoči i donese dobar rezultat. Svi znamo kojih 7-8 igrača je iznelo najveći teret, ali i ostali su deo tog tima i to se vidi i na terenu i van njega – rekao je Stefanović.

Kraj uspešne godine Odbojkaški klub Niš je “začinio” na najbolji način – proglašen je za “Najbolji sportski kolektiv Niša” u izboru Sekcije sportskih novinara Niša.

Nagrada je došla, bez skromnosti, u prave ruke. Kao kolektiv smo napravili najveći iskorak i to se vidi po poseti na utakmicama. Ljudi dolaze zbog naših igara, a ne zbog rejtinga protivnika. Na nama je još veća obaveza da probamo da zabeležimo makar slične rezultate – ističe trener Niša.

Na kraju godine OK Niš je dobio priznanje “Najbolji sportski kolektiv Niša”; foto: Vanja Keser

Da će 2016. godina po uspesima biti makar slična prošloj, veruje šef stručnog štaba Niša.

Očekujem puno iskušenja jer smo u prvom delu bili mi ti koji lovimo one koji su bili ispred nas po rejtingu, a u drugom delu smo mi ta lovina koju će pokušavati da skinu sa te pozicije. Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim rezultatima, da nas mimoiđu povrede i da ćemo i dalje imati podršku Grada. Verujem da imamo kvalitet da budemo u vrhu i da, ako mirno i bez euforije nastavimo sezonu, rezultat neće izostati – kaže Stefanović.

Nakon sedmodnevne pauze niški odbojkaši nastaviće takmičenje 16. januara, a tada dočekuju poslednjeplasiranu Inđiju.

Link ka originalnom članku